VALOSSA pimeän heijastuksia

Sotkamo | Aatos

Maija Vanhatapio (1946) on Helsingissä syntynyt, Kajaanissa asuva ja työskentelevä kuvataitelija ja graafikko, Oulun taitelijaseura 63:n jäsen. Vanhatapio on valmistunut graafiselta linjalta Ateneumista1969, toiminut mainostoimistoissa graafisena suunnittelijana Tampereella ja omassa toimistossaan Rovaniemellä. Hän on työn ohella suorittanut Lapin Yliopistossa kuvataiteen avoimia opintoja ja työpajoja. Vuodesta 2010 lähtien hän on keskittynyt taiteelliseen ilmaisuun osallistuen näyttelytoimintaan, kuvataiteen työpajoihin ja kursseihin. Vanhatapio on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyjä, osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin sekä kotimaassa että ulkomailla sekä valtakunnallisesti jurytettyihin, mm. Suomen Pohjoismaisen Taideliiton näyttelyihin. Viime vuonna Vanhatapio valittiin mm. Porin taitelijaseuran P-galleriaan, Galleria Pihaton Kesäviikoille-20, Lapin taiteilijaseuran Galleria Kellokkaaseen, Konstrundan-2020 osallistujaksi, Oulun taitelijaseuran ARTtilaan. Vanhatapio on myös Kajaanin Kuvataitelijoiden hallituksen jäsen.

Taiteellisen ilmaisuni lähtökohtana on luonnon dynamiikka ja erityisesti sen vahva pohjoisuus - NATURA NATURANS. Teoksissani yhdistän abstrahoituja maisemamaalauksia luonnon ja ihmisen ykseyttä kuvaaviin tunnetiloihin, luonnossa liikkujan kokemuksiin. Välitän ympäristön moni-ilmeisiä ja moniaistisia tunnelmia muotojen, värien ja valon vuoropuheluina. Teoksillani ei ole paikannettavaa lähdettä; ne ovat muistojen mosaiikkia ja luontokokemuksen vapauttavaa, pohjoista voimaa. Kuvaan näkemääni; puran kokemukseni osiin, poimin tärkeimmät elementit ja rakennan niistä abstraktin tarinan katsojan omaan luontohetkeen.

Valossa pimeän heijastuksia -näyttelyssä haluan esittää, miten ”elämäni matkat” ovat vaikuttaneet teosteni syntyyn. Pyrin tuomaan esille tekemisen prosesseja sellaisista hiljaisuuden näkymistä ja hetkistä, jotka ovat koskettaneet ja jääneet kertomatta. Tuon myös esille graafikkotaustaani heijastavia abstrakteja pelkistyksiä arkiympäristön ilmiöistä kollaasitekniikan asetelmilla.
Teosteni tekniikkana on akryyli-, öljy- ja sekatekniikka, ja ne ovat syntyneet tämän ja viimeisen kolmen vuoden aikana.
Taiken Korona-apuraha on ollut taiteellisen työskentelyni tukena.

Maija Vanhatapio
Alakatu 10
87100 Kajaani
0400512500

https://www.instagram.com/maija_vanhatapio/

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 4.5.–24.6.

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–14
  • su klo 11–14

Tapahtumapaikka: 

Aatos

Sijaintikunta: 

Sotkamo

Käyntiosoite: 

Akkoniementie 16

Postitoimipaikka: 

Sotkamo

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Maija Vanhatapio, p. 0400512500

Järjestäjä: 

sotkamon kunta