Väsynyt olemaan vahva

Nurmes | Haikolan talo

Eeva-Liisa Mannerin sanoja ja Niño Miguelin rytmejä tulkitsevat näyttelijä Emilia Pokkinen ja flamencokitaristi Toni Jokiniitty.

Tiivistunnelmainen esitys tutkii ihmismielen haurautta, yksinäisyyden ja yhdessä olon merkitystä. Keskustelua käyvät intohimoinen, suurten tunteiden musiikki ja tarkkojen havaintojen ja viisaiden sanojen runous.

Esityksen kesto on 1 tunti.

Esityksen jälkeen, kahvin ja teen lomassa, leppoisa keskustelutilaisuus taiteen hyvinvointivaikutuksista.

Noudatamme koronaohjeistuksia.

Tekijöistä:

Eeva-Liisa Manner (1921-1995) on suomalaisen kirjallisuuden kirkkaimpia tähtiä. Hän julkaisi 11 runokokoelmaa, romaaneja, näytelmiä, kuunnelmia ja esseitä. Hän teki merkittävän työn myös maailmankirjallisuuden suomentajana. Manner vietti 1960-luvulla pitkiä aikoja Espanjan Andaluciassa, joka muistutti häntä lapsuuden ja nuoruuden Viipurista.

Espanjalainen Niño Miguel (1952-2013) nousi 70-luvulla kuuluisuuteen nuorena flamencokitaravirtuoosina. Hän levytti kaksi albumia omia sävellyksiään, joissa perheessä kulkenut flamencoperinne yhdistyi persoonallisiin ideoihin, toteutettuna raa'alla ja voimakkaalla tekniikalla. Lyhyen huippukauden jälkeen Miguel sairastui skitsofreniaan ja pysytteli vuosikymmenet poissa estradeilta soittaen lähinnä kaduilla ja baareissa juomarahojen toivossa. Miguel palasi konserttilavalle vuonna 2005 Sevillassa järjestetyssä konsertissa.

Emilia Pokkinen on tamperelainen freelance-näyttelijä, joka on uransa aikana tuottanut lukuisia teatteri- ja runoesityksiä ideasta ensi-iltaan. Teattereiden lisäksi näyttämöinä ovat toimineet päiväkodit, museot, kirjastot, kahvilat, palvelutalot ja kirkot. Emiliaa kiehtovat pienimuotoiset, sisällöllisesti ja kielellisesti rikkaat esitykset. Emilia tekee mielellään poikkitaiteellista yhteistyötä muusikoiden kanssa ja on kiinnostunut taiteen hyvinvointivaikutuksista koko yhteiskunnassa. Hän on Kulttuuriosuuskunta Kajeen perustajajäsen.

Toni Jokiniitty on pirkkalalainen flamencokitaristi. Hän on esiintynyt sekä soolona että osana erilaisia kokoonpanoja laajalti eri puolilla Suomea sekä Saksassa, Ruotsissa ja Baltian maissa. Toni on asunut Espanjan Sevillassa ottaen oppia paikallisilta flamencomuusikoilta. Hän on julkaissut yhden omista sävellyksistä koostuvan soololevyn (Promesa 2015). Tonin musiikkia on kuultu lukuisissa tanssiteoksissa sekä muutamissa teatteriesityksissä.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 20.6. klo 14

Tapahtumapaikka: 

Haikolan talo

Sijaintikunta: 

Nurmes

Käyntiosoite: 

Opistontie 7

Postinumero: 

75970

Postitoimipaikka: 

Nurmes

Puhelinnumero: 

013 430120
045 1381648

Sähköposti: 

haikola@haikolantalo.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: