Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Pakko sanoa! -monologifestivaali

Suomussalmi | Teatteri Retikka

Pakko sanoa! -monologifestivaali 5.-7.10.

Työväen Näyttämöiden liitto, Teatteri Retikka ja Suomussalmen kunta järjestävät ensimmäistä kertaa monologifestivaalin Suomussalmella lokakuussa. Tapahtuma yhdistää eturivin ammattilaiset, paikalliset tekijät ja teatterialan opiskelijat. Teatteri Retikassa toteutettava, viikonlopun mittainen tapahtuma tarjoaa ohjelmiston, jossa nähdään kattava otos monologiteatterin, yksin esitettävän teoksen voimasta ja sanomisen pakosta.

PE 5.10.
10.30
Nukketeatteri Sytkyt: Pessi ja Illusia
Nukketeatteritaiteilija Juha Laukkanen näyttää ja kertoo, kuinka Yrjö Kokon rakastettu satu Pessi ja Illusia herää henkiin nukkien avulla. Esitykseen kutsutaan Suomussalmen kunnan kaikki päiväkotilapset.

klo 19.00
Pakko sanoa! -ilta
Suomussalmen Retikka-teatterilaiset valmistavat tapahtumaan Pakko sanoa! -illan, jossa nähdään monologiesittäjinä Seija Rannikko, Päivi Sainio-Rohner, Mari Kela ja Eero Schroderus. Kolme ensimmäistä monologia on sota-aiheisia. Niihin liittyy taustoja, joista paikkakunnalla on pitkään ollut pakko vaieta, mutta lopulta tarinat ja niiden kertojat vaativat päästä kuulluiksi. Mustan Seppo taas on korvessa asuva verbaalilahjakkuus, joka ansaitsee tulla huomatuksi tämän monologin kautta ja jota esimerkiksi edesmennyt YLEn toimittaja Perttu Häkkinen kävi taannoin haastattelemassa.

Esitysten lisäksi yleisökeskustelu monologeista ja sanomisen pakosta.

LA 6.10.
klo 14.00-16.00
Kuvia pohjoisen tasavallasta
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun 4. vuosikurssin opiskelijat
Ohjaus: Malla Kuuranne ja Hannu-Pekka Björkman
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun neljännen vuosikurssin näyttelijäopiskelijat tulevat tapahtumaan ainutlaatuisella teoskokonaisuudella Kuvia pohjoisen tasavallasta Esityksessä paneudutaan pohjoisen ihmisten sielunmaisemaan. Esityksissä käytetään materiaaleina muun muassa Rosa Liksomin, Kalervo Palsan ja Timo K. Mukan tekstejä.
Teatterikorkeakoulun oppilastöitä on mahdollisuus nähdä vain harvoin pääkaupungin ulkopuolella. Pakko sanoa! -festivaali antaa nuorille taideopiskelijoille tilaisuuden kohdata kainuulaiset teatterintekijät ja -yleisön. Yleisö puolestaan pääsee näkemään tuoreimman, ammattimaisen teatterisukupolven osaamisen ja näkemyksen puhtaimmillaan sooloesityksissä, jota voidaan ajatella teatterin vaikeimpana haasteena. Esityksessä on mukana 12 näyttelijäopiskelijaa!

klo 19.00
Viimeinen karavaani
Näyttelijä-ohjaaja Antti Raivio herättää tapahtumaa varten henkiin ja sovittaa uudelleen monologinsa Viimeinen karavaani, jonka hän alunperin teki perustamansa Q-teatterin ensimmäiseksi teokseksi vuonna 1990. Viimeinen karavaani on koominen sielunvaellustarina, jonka alussa Jumala luo Ebonin, Aatamin ja Eevan edeltäjän. Jumala vetää kuitenkin tämän epäkelpona kappaleena pois tuotannosta, mutta jättää Ebonin sielun vaeltamaan halki ihmiskunnan historian. Kesto noin 70 min.

klo 21
Jamit Ravintola Seurahuoneella.

SU 7.10.
klo 15.00
Niin kauas kuin omat siivet kantaa
Käsikirjoitus, ohjaus, puvustus, lavastus: Kati Outinen.
Monologin jälkeen yleisökeskustelu esiintyjän kanssa.
Esitys käsittelee muistisairautta.

LIPPUVARAUKSET ARKISIN klo 8-16 puh. 044 7773 184

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 5.10.
  • la 6.10.
  • su 7.10.

Tapahtumapaikka: 

Teatteri Retikka

Sijaintikunta: 

Suomussalmi

Käyntiosoite: 

Jalonkatu 1

Postitoimipaikka: 

Suomussalmi

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Kulttuuripalvelut 044 511 9871

Lipunmyyjät: 

Kulttuuripalvelut

Puhelinnumero: 

044 7773 184