Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Raatteen marssi

Suomussalmi | Raatteen museotie

Talvisodan legendaaristen Raatteen tien taistelujen muistoksi marssitaan jo 22. kerran.

Kävellen, juosten tai pyörällä suoritettava marssi rajalta Raatteesta Raatteen Porttiin on pituudeltaan 18 kilometriä ja se sopii koko perheen tapahtumaksi, sillä matkan varrella on useita juomapisteitä ja ateriointimahdollisuus. Pääosa marssista kuljetaan Raatteen museotietä, joka on vähäliikenteinen hiekkatie.

Kainuun Rajavartioston komentaja, eversti Mika Rytkönen ja Suomussalmen kunnanjohtaja Erno Heikkinen avaavat marssin Vartiomuseon pihassa, jonka jälkeen on mahdollisuus käydä komentajan johdattamana tavallisesti tiukasti suljetulla rajavyöhykkeellä ja rajamerkillä nro 718. Rajavyöhykkeellä käynti on poikkeuksellista, ja se liittyy Rajavartiolaitoksen 100-vuotisjuhlavuoteen. Rajavyöhykkeellä käynti pidentää matkaa vähän yli kahdella kilometrillä. Huoltoauton kyytiin pääsee tarvittaessa.

Rajavyöhykkeellä kävijöiden on ehdottomasti ilmoittauduttava ennakkoon 20.5.2019 mennessä osoitteessa raatteenmarssi.fi vyöhykelupaa varten. Myös muille osallistujille suositellaan ennakkoilmoittautumista hyvissä ajoin.

Ilmoittautuminen ja tunnisteiden jako alkaa Raatteen Portissa klo 8. Tunnistetta vastaan saa mm. aterian ja juomapisteiltä juotavaa. Linja-autokuljetukset kohti marssin lähtöpaikkaa Raatteen Vartiomuseota lähtevät kello 10.

Tänä vuonna Suomussalmen Rastin yleisurheilujaoston ja Suomussalmen kunnan lisäksi tapahtumaa ovat järjestämässä Rajasotilaskotiyhdistys ry Suomussalmen osasto, Suomussalmen reserviupseerit ry, Suomussalmen reserviläiset ry ja Raatteen Portti.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 25.5. klo 8–16

Tapahtumapaikka: 

Raatteen museotie

Sijaintikunta: 

Suomussalmi

Käyntiosoite: 

Raatteentie 2

Postinumero: 

89800

Postitoimipaikka: 

Suomussalmi

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Pirjo Neuvonen p. 055 585 9700, pirjo.neuvonen@suomussalmi.f

Lippujen hinnat: 

Ennakkoilmoittautuneille 20 euroa, jälki-ilmoittautuneille 30 euroa. Sisältää kuljetuksen Raatteen Portista raatteeseen, juomapisteiden tarjoilut, aterian ja alennuksen Raatteen Portin näyttelyn pääsymaksuun.

Lipunmyyjät: 

raatteenmarssi.fi

Osoite: