Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Täällä Pohjantähden alla 25v - Petri Laaksosen juhlakonsertti

Sotkamo | Sotkamon kirkko

Petri Laaksosen ensimmäinen soololevy Täällä pohjantähden alla ilmestyi neljännesvuosisata sitten syyskuussa 1994. Säännöllinen päivätyö helsinkiläisen yläasteen ja lukion musiikinopettajana sai jäädä ja monenlaiset estradit sekä levytysstudiot kutsuivat nuorta säveltäjää ja laulajaa. Vuosien varrella ensilevyn ikonisesta nimikkosävelmästä onkin muotoutunut yksi keskeisimmistä lauluista kuvaamaan suomalaista mielenmaisemaa. Jo ennen päätoimiseksi laulajaksi heittäytymistään Laaksonen oli säveltäjänä kiinnittänyt yleisön huomiota tarttuvilla euroviisusävelmillään Eläköön elämä (Sonja Lumme1985) ja Sata salamaa (Virve Rosti 1987) sekä vuonna 2000 Oot voimani mun (Anna Eriksson).

Laaksonen on julkaissut kolmetoista soololevyä, useamman kokoelmalevyn sekä monia teemallisia albumeita. Monet hänen levyistään on palkittu kullalla tai platinalla. Merkittävä aluevaltaus viime vuosikymmen vaihteessa oli Laaksosen sävelmät klassikkorunoilijoiden (mm. Eino Leino ja Kaarlo Sarkia) teksteihin Vanha laulu -levyn myötä, kuin myös kolme vuotta sitten julkaistu jäähyväislaulujen levy In Memoriam-Elät aina minussa.

Petri Laaksonen kokee olevansa ennen kaikkea live-esiintyjä. Välitön kontakti yleisön kanssa antaa voimaa niin kuulijoille kuin laulajalle itselleenkin. Jo neljännesvuosisadan kestänyt ura esiintyvänä artistina sekä eletyn elämän tuoma kokemus iloineen ja murheineen on tuonut Laaksosen tulkintoihin entistäkin vakuuttavampaa otetta ja syvyyttä. Laaksosen melodiset ja elämänmakuiset laulut yhdistettynä vahvaan ja sielukkaaseen tulkintaan ovatkin koskettaneet monia suomalaisia.

Täällä Pohjantähden alla -juhlakonsertin ohjelmisto koostuu Laaksosen laajan tuotannon helmistä: Täällä Pohjantähden alla, Eläköön elämä, Tein lasinkuultavan laulun, Sata salamaa, Kirkas kipinä, Meren laulua kuuntelen, Hyvää matkaa, Reissulaulu, In Memoriam.

Konsertti Sotkamon kirkossa su 20.9. klo 16

Konserttiohjelma 20€ ovelta tuntia ennen

Tapahtuma-ajat: 

  • su 20.9. klo 16–17.30

Tapahtumapaikka: 

Sotkamon kirkko

Sijaintikunta: 

Sotkamo

Käyntiosoite: 

Kirkkotie 1

Postinumero: 

88600

Postitoimipaikka: 

Sotkamo

Tapahtuman lisätiedot: