Eilisen lapset-Lelumuseo

Paltamo | Metelin Kanerva, Meteli seis

Eilisen lapset- Lelumuseo

Kun valtatie 22:n (Tervantien) laitaan Paltamon Metelissä ilmestyvät suuret opastekyltit ja turistibusseja alkaa näkyä Venemetsän edessä, on se merkki paikkakuntalaisillekin, että Suomen pohjoisin lelumuseo on avattu yleisölle. Nyt on aika kotimaan matkailulle!

Jo 18 vuotta näyttelyt ovat tasaisesti keränneet taiteesta ja vanhoista leluista kiinnostuneita kävijöitä Suomesta ja eripuolilta maailmaa. Näyttelyn nuket, hepat, nallet, kipsipatsaat ja mekaaniset lelut jopa yli satavuotisine ilmeineen heräävät jälleen kesän tullen muistoissa matkailevan katselijan ihailtaviksi. Näyttelymme nimi "Eilisen lapset ja Leikityt lelut" kuvaa lelujen ja patsaiden tämänhetkistä toimintaa. Ne ovat vain esillä ja tuovat katsojille niitä arvokkaita muistoja ja salaisuuksia, joita esimerkiksi sotalapsena Ruotsissa ollessa kuiskailtiin nuken tai nallen korvaan, kun oli kova ikävä kotiin. Se kertomus olisi loputon, jos nuo näyttelyn "lapset" lelut voisivat meille kertoa. Mukaan mahtuu kauneutta, onnellisuutta, pelkoa ja kauhua, unelmia.

Metelin Kanervan museo on pohjoisin paikka Suomessa, jossa vanhoja leluja, lapsipatsaita, puuhevosia sun muita "härpäkkeitä" on esillä. Kanervan pihapiirin Heppatallista, Nukketalosta, Nallemajasta, Haaveiden kammarista, Mökötysmökistä ja Leluaitasta löytyy nimiensä mukaisesti pieniä suuria asioita! Jo parhaat päivänsä nähneet lelut olivat aikansa leikkijöiden aarteita. Näitä ukit ja mummot mielellään esittelevät lapsenlapsilleen. Pihapiiri elää ja uudistuu kaiken aikaa. Tulevalle kesälle pihapiiriin rakentuu uusi tila, jonka nimi on vielä ajatuksissa. Siis uutta kateltavaa riittää niillekin, jotka ovat jo talossa käyneet.

Nyt siis isät ja äidit, ukit ja mummot lapsineen ja lapsenlapsineen tutustumaan aikaan, jolloin kesät olivat kesiä, lelut leluja ja kaikki presidentit Kekkosia. Leluillamme ei enää leikitä, mutta katseilla niitä saa kuluttaa. Museomme on saanut runsaan satavuotiaan aineiston rinnalle myös esineistöä 50-70 -luvuilta, jotta tämän päivän äidit ja isätkin voisivat löytää lapsuutensa.

Olette kaikki sydämellisesti tervetulleita lapselliseen virikemaahan! Korona-ajan rajoitteet ja turvallisuus huomioon ottaen. Ryhmille avoinna tilauksesta.

Instagram #meteliseis
FB Meteli seis

Meteli Seis. Ry

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 30.6.–9.8.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–18
  • su klo 12–18

Tapahtumapaikka: 

Metelin Kanerva, Meteli seis

Sijaintikunta: 

Paltamo

Käyntiosoite: 

Golftie 3

Postinumero: 

88300

Postitoimipaikka: 

Paltamo

Puhelinnumero: 

044 021 1907

Sähköposti: 

meteliseis@meteliseis.com

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: