Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Luontokuvailta: "Suomalaisen luonnon ominaispiirteitä"

Nurmes | Ikolan pirtti

Nurmeksen kameraseuran vuotuisen valokuvauksen tapahtumasarjan, Fotoviikon avaa Sotkamolainen kansainvälisesti menestynyt harrastajaluontokuvaaja Valtteri Mulkahainen luontokuvaillassa, jossa hän kertoo kuvaustilanteista ja näyttää kuvaesityksen.
Maailmalla hänet tunnetaan karhukuvaajana, mutta enemmän hän tykkää kuvata muuta luontoa; erityisesti järvi- ja jokimaisemia sekä auringon laskuja ja nousuja . Järvien ja jokien varsilla hän on kiinnostunut veneistä (erityisesti vanhoista) sekä kivistä ja kaislikkorannoista. Erittäin paljon Mulkahainen pitää lumisen luonnon kuvaamisesta, koska talvisessa maisemassa hän jollakin ihan erityisellä tavalla voi aistia rauhallisuuden ja hiljaisuuden. Lumisissa maisemissa hehkuu suomalaisen luonnon sellainen kauneus ja rauha, jota ei ole muualla maailmassa.
Sotkamon lukion liikunnan ja terveystiedon lehtorin päivätyön jälkeen hänestä on tosi mukavaa ottaa kamera käteen, lähteä metsään ja unohtaa arki. Parin tunnin päästä metsästä tuleekin jo ”uusi ihminen”.
”On etuoikeus, kun voi näyttää maailmalle suomalaisen luonnon ominaispiirteitä.Vesistöjen rikkaus, metsien jylhyys; se kaikki tuottaa palautetta erilaisilla valokuvausfoorumilla. Minua myös kiehtoo kehittyminen valokuvaajana, kuvien käsittely ja uusien paikkojen näkeminen”, toteaa Mulkahainen.
Kuvausharrastuksensa mottoja hän tarjoaa myös muille harrastajakuvaajille ohjeeksi:
1. Kuvatkaa ”sydämellä”. (Siis sillä tavalla kuin itse juuri näkee tämä maailman eikä niin kuin on opetettu tekemään.)
2. Kuvatkaa paljon. (Kuvatusta materiaalista aina löytyy onnistunut kuva.)
3. Ei ole koskaan iän mukaan myöhäistä aloittaa valokuvaharrastus. (Itse melkein 50-kymppisenä sen aloitin.)

Kaikki kuvansa hän laittaa sivustolle www.facebook.com/valtteri.mulkahainen ja osan kuvista osoitteeseen https://500px.com/valtsu sekä instagrammiin: valtterimulkahainen.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 22.9. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Ikolan pirtti

Sijaintikunta: 

Nurmes

Käyntiosoite: 

Kotiniementie 2

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: 

Nurmeksen Kameraseura r.y.