Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Juha Hurme & Tuomenmarjat: Elämän ihmeellisyys -iltamat

Kuhmo | Kuhmon Työnväentalo

Juha Hurme & Tuomenmarjat esittää: Elämän ihmeellisyys -iltamat
- Valtakunnallinen iltamakiertue syksyllä 2019

Tekijät:
Käsikirjoitus ja ohjaus: Juha Hurme
Musiikin johto: Tuuli Kainulainen
Näyttelijät: Roosa Söderholm, Eetu Känkänen, Taru Huokkola, Vesa Kivinen, Anni Pesonen, Myy Lohi ja Emma Castrén
Tuotanto: Venla Heinonen, Taru Huokkola ja Juha Hurme
Tapahtuman paikalliset järjestäjät: Korpi Raikaa ry & Pajakkakino

Suomi 100 000 -iltamakiertue oli suuri menestys syksyllä 2017. Se paljasti tekijöilleen, että Suomessa on parituhatta rakkaudella ja talkootyöllä vaalittua satavuotista ja vanhempaakin seurantaloa, monien eri aatteiden nojalla pystytettyä ja ylläpidettyä (nuoriso, maamies, työväki, raittius, valistus). Niihin on vaellettu oppimaan, viihtymään, seurustelemaan, tanssimaan ja pitämään muuten vaan hauskaa. Suomalaisen kansanteatterin arvokas historiakin on suurelta osin seurantalojen historiaa.

Talot ovat pystyssä ja kunnossa, kakluuni on nuohottu ja vetää hyvin, maalit ovat kirkkaat pinnoissa eikä katto vuoda, mutta ohjelmallista toimintaa ei useassa paikassa enää juuri harjoiteta. Kysyntää kyllä olisi. Suomi 100 000 veti talot täyteen Kittilästä Raaseporiin ja Kaskisista Liperiin taiteellisesti täysipainoisella ja sisällöllisesti painavalla joskin hyväntuulisella ohjelmistolla. Työryhmä päätti jo syksyllä 2017, että toimintaa on jatkettava ensi tilassa.

Ja se koittaa syksyllä 2019 uudella ohjelmistolla Elämän ihmeellisyys.

Elämän ihmeellisyys on iltamaperinteitä kunnioittava hyväntuulinen ja ajatuspitoinen ohjelmakokonaisuus, jonka aiheena on kotimaamme, kotiplaneettamme ja kotimaailmankaikkeutemme rikas, ihmeellinen ja hauras elämä.
Nämä luonnonhistorialliset ja ekologiset iltamat eivät saarnaa eivätkä paasaa eivätkä pelottele uhkakuvilla, mutta tärkeistä asioista puhutaan ja lauletaan kuitenkin oikeilla nimillä.
Eläinkunta, kasvikunta, kivikunta ja ihmiskunta näyttelevät tasapuolisesti päärooleissa näissä iltamissa.

Paras kotimainen runous ja kirjallisuus ovat näissäkin iltamissa edustettuina, mikä onkin enemmän kuin luontevaa, koska esimerkiksi kalevalainen runous, Aleksis Kiven tuotanto ja Samuli Paulaharjun Lappi-kirjallisuus pursuavat eläviä ja oivallettuja näkymiä suomalaisesta luonnosta ja ihmisestä tämän luonnon ymmärtävänä ja kunnioittavana osapuolena.

Työryhmä valmistaa materiaalia runsaasti yli yksien iltamien tarpeen. Näin ohjelmistoa voi koko ajan vaihdella ja testailla erilaisia yhdistelmiä. Ohjelmallinen osuus kestää tunnin ja vartin. Sitten pidetään puolen tunnin väliaika puhvetteineen. Sen jälkeen esiintyvä ryhmä, orkesteriksi muuntautuneena, säestää kolmen vartin tanssit. Myös tanssimusiikki seurailee iltamien teemaa; kuullaan klassikoita, harvinaisia helmiä ja ryhmän omia sävellyksiä ja sanoituksia.

Lipunmyynti alkaa klo 17.
Iltamat alkavat klo 18.
Väliaika noin 19.15-19.45 (puhvetti).
Tanssit 19.45-20.30.

Pääsyliput (ovelta): 15 euroa /10 euroa
(Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat sisään kympin lipulla,
lapset alle 15 v. ilmaiseksi)
Huom! Vain käteismaksu!

Järj. Korpi Raikaa ry & Pajakkakino
https://www.facebook.com/korpiraikaa

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 30.10. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Kuhmon Työnväentalo

Sijaintikunta: 

Kuhmo

Käyntiosoite: 

Rajakatu 56

Postinumero: 

88900

Postitoimipaikka: 

Kuhmo

Tapahtuman lisätiedot: