Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Joutsentanssi -nykytanssifestivaali

Kuhmo | Kuhmon kaupunki

Toista kertaa järjestettävä Joutsentanssi -nykytanssifestivaali tuo yleisölleen kolme teosta, joiden juuret ovat tavalla tai toisella Kuhmon luonnossa ja sen ihmisissä.

Nämä tilausteokset luodaan ammattilaisten toimesta tapahtuman aikana. Kesän 2019 festivaalin teemana on Herääminen.
Edellisen kesän Lentuan saaret -teos saa tulevana kesänä jatko-osan Lentuan saaret Kuhmoon residenssijaksolle kutsuttavan työryhmän toimesta. Lentua kollektiivi 19 -työryhmään kuuluvat tanssitaiteilijat Sanna From, Riina Hannuksela ja Jonna Lehto. Ryhmä työskentelee viikon ajan Kuhmon Lentuan saarilla ja saariresidenssissä syntyvä teos saa ensi-iltansa festivaalin loppunäytöksessä.

Joutsentanssi järjestää kaikille kiinnostuneille avoimen lasten Karnevaali-tanssileirin 3.-6.6. tanssija ja teatteri-ilmaisunohjaaja Ida Teerin ja teatteri-ilmaisun- ja parkourohjaaja Joonas Palsion vetämänä. Leirin aikana luodaan koreografia ja toteutetaan Kuhmoa kiertävä karnevaalikulkue.

Myös tanssista kiinnostuneet nuoret saavat edellisen vuoden tapaan osallistua festivaaliin. Joutsentanssin nuorille suunnatun, esitykseen tähtäävän Kesäillan unelma -työpajan 4.-7.6. vetävä streetdance-ammattilainen Julian Owusu poimii innoituksensa Kuhmon luonnosta sekä Shakespearen tekstistä, jonka mukaan työpaja on nimetty.

Festivaaliin liittyy monipuolinen off-ohjelmisto ja festivaaliviikko huipentuu näytökseen Kuhmo-talolla perjantaina 7.6.

Yhteystiedot:
Taiteellinen johtaja Maija Palsio
maijapalsio (at) gmail.com 050 4144 901

Tuottaja Senni Kela
joutsentanssifestival (at) gmail.com 044 3790 494

Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 3.6.
  • ti 4.6.
  • ke 5.6.
  • to 6.6.
  • pe 7.6.
  • la 8.6.

Tapahtumapaikka: 

Kuhmon kaupunki

Sijaintikunta: 

Kuhmo

Tapahtuman lisätiedot: