Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Joutsentanssi - Kuhmo Dance Festival

Kuhmo | Kuhmo-talo

Toista kertaa järjestettävä Joutsentanssi-nykytanssifestivaali tuo yleisölleen kolme teosta, joiden juuret ovat tavalla tai toisella Kuhmon luonnossa ja sen ihmisissä. Nämä tilausteokset luodaan nykytanssin ammattilaisten toimesta tapahtuman aikana 3.-8.6.2019.

Kesän 2019 festivaalin teemana on Herääminen. Teema pitää sisällään ajatuksen niin luonnon heräämisestä kukoistukseensa pitkän talven jälkeen, kuin myös heräämisen uudelle festivaalille ja yhteisöllisyydelle, jota tapahtuma haluaa luoda ympäristöönsä.

Edellisen kesän Lentuan saaret -teos saa kesällä 2019 jatko-osan Lentuan saaret 2.0. Kuhmoon residenssijaksolle kutsuttavan työryhmän toteuttamana. Lentua kollektiivi 19 -ryhmään kuuluvat tanssitaiteilijat Sanna From, Riina Hannuksela ja Jonna Lehto. Ryhmä työskentelee viikon Lentuan saarilla. Saariresidenssissä syntyvä teos saa ensi-iltansa Kuhmo-talossa 7.6. perjantai-illan loppunäytöksessä.

Joutsentanssi järjestää edellisen kesän tapaan esitykseen tähtääviä kaikille avoimia tanssityöpajoja lapsille ja nuorille. Lasten iloisen Karnevaali-tanssileirin 3.-6.6. ohjaa tanssija ja teatteri-ilmaisunohjaaja Ida Teeri ja teatteri-ilmaisun- ja parkourohjaaja Joonas Palsio. Kesäillan unelma -työpajan nuorille 4.-7.6. vetää streetdance-ammattilainen Julian Owusu.

Joutsentanssi haluaa panostaa yhteisöllisyyteen ja saavutettavuuteen. Ohjelmaa suunnataan erilaisille kohderyhmille ja osallistumisen kynnys on matala. Joutsentanssi haluaa osallistaa tavallisia kuhmolaisia ja viedä tanssitaidetta ihmisten luo eri puolille kaupunkia. Tavoitteena on kehittää ja tuoda tunnetuksi tanssitaidetta paikallista luontoa ja kulttuuria hyödyntäen.

Festivaaliin liittyy monipuolinen off-ohjelmisto ja yleisö on tervetullut seuraamaan esitysten harjoituksia festivaaliviikon aikana.

Loppunäytös Kuhmo-talossa 7.6. klo 18.30. Liput 10/15 €.

Festivaaliviikko huipentuu yleisölle avoimeen 8.6. klo 18 järjestettävään puutarhajuhlaan kuhmolaisen kuvataiteilija Urho Kähkösen ateljeen pihapiirissä.

Lue lisää: www.joutsentanssi.fi

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 4.6.
  • ke 5.6.
  • to 6.6.
  • pe 7.6.
  • la 8.6.

Tapahtumapaikka: 

Kuhmo-talo

Sijaintikunta: 

Kuhmo

Käyntiosoite: 

Koulukatu 1

Postitoimipaikka: 

Kuhmo

Puhelinnumero: 

08 6155 5451

Sähköposti: 

kuhmo.talo@kuhmo.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

15 / 10 € + mahdollinen palvelumaksu

Lipunmyyjät: 

Kuhmo-talo

Puhelinnumero: 

0861555451

Osoite: