Tapahtuma ei ole enää voimassa.

UNIEN KIELIOPISTA

Kajaani | Kaukametsän sali

Teoksessa ”Unien kieliopista” naistaiteilijoiden voimatrio on Silvia PLathin tekstien ja elämän äärellä. Kaija Saariaho on säveltänyt Sylvian runoja hienosti musiikiksi . Pia Freund ja Minna Tervamäki tulkitsevat Kaijan ja Sylvian mielenliikkeitä tanssin ja laulun keinoin.
Sylvian mustimmissakin teksteissä on omalaatuista mustaa huumoria, groteskiutta, äkillisiä ja uskaliaita puhekielen rytmejä ja ilmaisuja.
” Minussa lepattaa kalpea, väritön herkkyys. Luoja, täytyykö minun haaskata sekin laittamalla munakokkelia jollekulle miehelle…”

Väliajan jälkeen voimatrion muodostavat Minna, Pia ja Kati Outinen. Nyt naiset kerääntyvät Eeva KIlven elämänmakuisten tekstien äärelle, joissa myös kukkii yhtälailla huumori, kuin elämän kipeyskin. Teksti, musiikki ja tanssi nivoutuvat toisinnsa ja luovat oman näkökulmansa tuttuihin ja rakastettuihin teksteihin.
"Ajattelepas tätäkin: keksiessään nopeat kulkuvälineet ja nopeuttaessaan elämää kaikin tavoin ihminen kuvitteli voittavansa aikaa, mutta aivan toisin kävi. Tuli vain kiire."

Saariahon toinen teos “Lonh” puolestaan kertoo ihmisyyden ikiaikaisista perusteemoista; rakkaudesta ja kaipaamisesta silloin kun välimatka kahden ihmisen välilä on liian pitkä. Teos vie meidät keskiajalla eläneen trubaduurin Jaufré Rudellin tekstin kera milloin balilaisten kellojen äänimaailmaan, milloin lintujen ja sateen keskelle. Visuaalisesti upeassa teoksessa jatkuu musiikin, laulun ja tanssin taianomainen yhteys.

Muutenkin siinä, miten Freund intohimoisella ja dramaattisella äänellään ja Tervamäki käärmemäisellä kehollaan rimpuilivat elämäksi kutsutun kehikon sisällä, oli koko ajan jotakin äärimmäisen koskettavaa ja kipeää.
Salin täyttänyt yleisö kiitti lopussa innokkaasti esiintyjiä
- Harri Hautala Aamulehti -

YLEISÖPALAUTETTA
Tapanne tehdä esitys oli uutta luova, syvä ja koskettava. Olen niin iloinen siitä, että uudistatte konsertti-instituutiota. Tämä oli tapahtuma, ei "pelkkä" konsertti. Äänen ohella liike, valo, kuva; tanssin tuoma uusi ulottuvuus.

Olipa elämysvoimainen tanssittu konsertti! Ei ole ihme, että Kaija Saariaho, Pia Freund a Minna Tervamäki ovat lyöttäytyneet yhteen. He puhuvat samaa elämyskieltä ja aistivat samaa unen ja valvetilan, aavistelun ja "statementin" rajapintaa - kauniisti ja koskettavasti.

Kesto: 2h, väliaika

Tapahtuma-ajat: 

  • la 6.7.

Tapahtumapaikka: 

Kaukametsän sali

Sijaintikunta: 

Kajaani

Käyntiosoite: 

Koskikatu 2-4

Postinumero: 

87100

Postitoimipaikka: 

Kajaani

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Tapahtumapäällikkö Tuula Tikkanen, puh. 044 7100 922

Lippujen hinnat: 

25 €

Lipunmyyjät: 

Kajaani-Info

Puhelinnumero: 

08 6155 2555

Osoite: 

Lippupiste

Puhelinnumero: 

0600 900 900

Osoite: 

Järjestäjä: 

Kajaanin kaupunki, Kaukametsän kulttuuripalvelut