Tapahtuma ei ole enää voimassa.

”Puhutaan ja kuunnellaan – huolenpitoa parisuhteen ja perheen hyvinvoinnista”

Kajaani | Keskusseurakuntakoti

Kaikille avoin luento parisuhteen ja perheen tärkeistä ihmissuhteista. ”Miksi sinä et kuuntele?” ”Meidän pitäisi puhua enemmän” ”Kuuletko mitä puhuin?” ”En tiedä mitä tahdot.” Tuttuja lauseita perheen arjesta. Puhuminen ja toisten kuunteleminen ovat perheen tärkeitä perustaitoja. Emme voi arvata toistemme ajatuksia, tunteita tai odotuksia, ellemme niistä puhu.

Perheen ihmissuhteet tarjoavat hyvän yhteiselämän harjoittelukentän. Harjoittelukenttä ei kuitenkaan ole helppo, sillä jokainen perheenjäsen tuo kodin elämään oman ainutlaatuisen tunne- ja vuorovaikutusmaailmansa sekä omat tarpeensa. Kun jokaisella on tilaa kertoa omista ajatuksistaan ja tunteistaan, kasvaa myös läheisyys. Kokemus siitä, että minusta ollaan kiinnostuneita, vahvistaa rakkautta ja yhteenkuuluvuutta. Samalla toimivat ja hyvinvoivat ihmissuhteet vahvistavat terveyttä ja elämänlaatua. Vanhempien hyvä suhde on myös tärkeä ja turvallinen kasvupohja lapsille.

Luennolla pohditaan, miten perheen vuorovaikutusta voi vahvistaa. Usein parisuhde jää kiireen jalkoihin – miten löytäisimme aikaa toisillemme? Puolisoilla on erilaisia odotuksia eri elämäntilanteissa ja ikävaiheissa. Miten osaisin kertoa näistä tarpeistani ja toiveistani puolisolle?

Luennoitsijoina perhepsykoterapeutti, teologi Liisa Välilä ja yrittäjä Juha Välilä Parisuhdekeskus Kataja ry:stä. Luennolla ei ole ryhmäkeskusteluja ja voit tulla paikalle yksin tai kaksin.

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 16.10. klo 18–20

Tapahtumapaikka: 

Keskusseurakuntakoti

Sijaintikunta: 

Kajaani

Käyntiosoite: 

Kirkkokatu 26

Postinumero: 

87100

Postitoimipaikka: 

Kajaani

Tapahtuman lisätiedot: