Aikuisten Liikeimprovisaatiotyöpajat

Kajaani | Generaattori

Roudan Aikuisten Liikeimprovisaatiokurssi saa jatkoa viiden kerran settinä puolitoistatuntisten työpajojen muodossa syyskauden 2019 aikana.

Työpajojen ajankohdat ovat:
la 28.9. klo 11-12.30
la 5.10. klo 10-11.30
su 13.10. klo 11-12.30
su 1.12. klo 11-12.30
su 8.12. klo 11-12.30

Kaikki työpajat pidetään Generaattorilla os. Kauppakatu 36.

Hinnat:
Kaikki 5 krtaa 45€, Roudan jäsenille 40€.
Yksittäiset kerrat 10€/krt, Roudan jäsenille 8€/krt.
Maksut mieluiten pankkikortilla ennen tunnin alkua.

Ilmoittautumiset koko setille ke 25.9. mennessä, yksittäisille kerroille aina 2 päivää ennen k.o. työpajan ajankohtaa satu.routatanssi@gmail.com tai 0503211051

Työpajojen opettajana toimii Roudan tanssija Satu Rinnetmäki.

Työpajoissa tehdään harjoitteita jo pidetyn viikonloppukurssin pohjalta samojen mietteiden ja tutkimusten äärellä kuitenkin niin, että uudetkin kiinnostuneet pystyvät osallistumaan kehoilun äärelle. Kukin työpajakerta suunnitellaan mahdollistaen myös joka kertaisten uusien kehoilijoiden osallistuminen.

Satu on TeaKista valmistumisensa jälkeen (2015) kehittänyt omaa esiintyjän työn praktiikkaansa, joka pohjautuu tanssikäsitykseen, jonka mukaan kaiken maailmassa tapahtuvan liikkeen voi nähdä ja kokea tanssina. Tämän tanssikäsityksen kautta Satu on koonnut improvisaatioharjoituksia, joiden on huomannut auttaneen häntä itseään paremman itsetuntemuksen vahvistamiseen, oman liikekielen hahmottamiseen sekä läsnäoloon nyt-hetkessä. Sadun tanssijan työn praktiikan ytimessä toimii paljolti impulssit, niin sisäiset kuin ulkoiset. Hän on kehittänyt erilaisia harjoituksia pohjautuen mm. autenttiseen liikkeeseen, peilisoluihin, Deborah Hayn työhön sekä tanssin ja musiikin vuorovaikutukseen. Liikkumisen lisäksi Satu hyödyntää työssään reflektointia niin kirjallisesti, piirtäen kuin puhuen.

Tämä praktiikka ja nämä työpajakerrat tarjoavat osallistujilleen aina 1,5h aikaa kuulostella omasta kehosta kumpuavaa liikettä, kehon sisältä kumpuavia toiveita ja tarpeita sekä mahdollisuuden tulla tietoiseksi omasta liiketyylistä ja -tavasta ohjattujen improvisaatioharjoitteiden kautta. Praktiikka ei perusta pakottamiseen vaan liikkumiseen, jota keho juuri kyseisenä nyt-hetkenä haluaa sekä kokee tarpeelliseksi tuottaa.

Työpajat toteutetaan rennossa ja hyväksyvässä ilmapiirissä itseä ja toisia arvostaen. Ne eivät vaadi aiempaa kokemusta tanssista eikä erityistä fyysistä kuntoa, mutta myös vankka tanssin alan ammattilainen voi niistä hyötyä. Jokainen osallistuja toimii joka kerta omista lähtökohdistaan käsin omaa kehomieltään kuunnellen ja kunnioittaen.

Satu on aloittanut tanssipolkunsa 4-vuotiaana, käynyt Kansallisoopperan balettioppilaitoksen Nuorisoasteen sekä Ammatillisen Koulutuksen (valmistunut 2009) ja Teatterikorkeakoulun (TaM 2015) ja pyrkinyt kohti sallivaa ja hyväksyvää suhtautumista itseensä sekä omaan kehoonsa näiden opintojen jälkeen. Satu ammentaa rakkaudestaan liikkeelle ja tanssille. Hän jakaa mielellään tanssin ja kehollisuuden ilosanomaa eteenpäin opettaessaan ja on tohkeissaan kaikesta upeasta liikkeestä, mitä maailmassa tapahtuu. ”Kaiken liikkeen voi katsoa ja kokea tanssina”, Satu ajattelee.

Kuva: Jari Flinck

Tapahtuma-ajat: 

  • su 13.10. klo 11–12.30
  • su 1.12. klo 11–12.30
  • su 8.12. klo 11–12.30

Tapahtumapaikka: 

Generaattori

Sijaintikunta: 

Kajaani

Käyntiosoite: 

Kauppakatu 36

Postitoimipaikka: 

Kajaani

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Kaikki 5 krtaa 45€, Roudan jäsenille 40€. Yksittäiset kerrat 10€/krt, Roudan jäsenille 8€/krt. Maksut mieluiten pankkikortilla ennen tunnin alkua.

Lipunmyyjät: 

Satu Rinnetmäki

Puhelinnumero: 

0503211051