Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kitarakonsertti - Heikki Ruokangas

Kajaani | Kaukametsä, Kouta-sali

Heikki Ruokangas (s.1987) on oululainen jazz/avantgarde-kitaristi sekä säveltäjä. Ruokankaalta on ilmestynyt yhteensä kuusi albumia, joista ensimmäinen julkaistiin vuonna 2015 lontoolaisen F-IRE:n toimesta. Melodian ja metelin vuoropuhelu muodostaa Ruokankaan musiikillisen ilmaisun, joka liikkuu herkistä tunnelmista lähes väkivaltaiseen avantgarde-revittelyyn. Vaikutteita on tarttunut jazzin lisäksi free-jazzista, avantgardesta sekä ambient-musiikin äänimaisemista.

Ruokangas kuuluu useisiin kokoonpanoihin, mm. suomalais-tanskalainen Ruokangas-Estola-Roland-Trio, Monologues-soolokitaraprojekti sekä kitaraduo Heikki Ruokangas & Henrik Hako-Rita.

Ruokangas on esiintynyt kotimaan lisäksi muun muassa Tanskassa, Virossa, Ruotsissa sekä Italiassa ja Ruokankaan musiikkia on julkaistu Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa sekä Saksassa. Ruokangas on tehnyt yhteislevyjä mm. tanskalais-kitaristi Alex Jonssonin (Alone and Together - Live (nauhoitettu Tanskan kiertueella 2018) sekä ranskalaisen avantgarde-legendan Noel Akchoten kanssa (Diptych 2019, nauhoitettu Brysselissä toukokuussa 2019).

Ruokankaan uusi akustinen levy Kaamos Waltz ilmestyy syksyllä 2020 tamperelaisen Rockadillo Recordsin julkaisemana. Albumi on jatkoa albumeille Heikki Ruokangas: Monologues (2017) sekä Mono and Dialogues (2018). Ruokankaan ja tämän kokoonpanojen tyyli sekoittaa yhteen kauneutta, rumuutta, levollisuutta sekä aggressiota. Ilmaisussa ja sävelkielessä on kuultavissa suomalaista sielunmaisemaa ja kokoonpanolle omakohtaisuus musiikissa on merkittävä tekijä.

Liput: 20 € / 15 €
Lipunmyynti: Kajaani Info, Pohjolankatu 13, puh. 08 6155 2555, avoinna ma-pe klo 9-15 sekä tuntia ennen ovelta.

Konsertti kuuluu Kaiku-kortin piiriin.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 24.9. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Kaukametsä, Kouta-sali

Sijaintikunta: 

Kajaani

Käyntiosoite: 

Koskikatu 2

Postinumero: 

87200

Postitoimipaikka: 

Kajaani

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Tapahtumapäällikkö Tuula Tikkanen, puh. 044 7100 922

Lippujen hinnat: 

20/15 €

Lipunmyyjät: 

Kajaani Info

Puhelinnumero: 

08 6155 2555

Osoite: 

Järjestäjä: 

Kajaanin kaupunki, Kaukametsän kulttuuripalvelut