Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kevätyössä kuulen - musiikkidraama rakkaudesta ja sielunkumppanuudesta

Kajaani | Kaukametsän salin näyttämö

Kevätyössä kuulen - musiikkidraama rakkaudesta ja sielunkumppanuudesta

Kevätyössä kuulen -musiikkidraama on saanut inspiraationsa säveltäjä Eero Sipilän ja hänen vaimonsa Saiman rakkaustarinasta. Draama pohjautuu heidän kirjeenvaihtoonsa vuonna 1946, kun he kävivät Saiman sanoin ”rakkauden esikoulua”. Kirjeiden lisäksi Kevätyössä kuulen -draaman käsikirjoituksessa on käytetty Saima Sipilän muuta kirjeenvaihtoa ja haastattelumateriaalia.

Sodan jälkeen Kajaanin seminaarin musiikinlehtoriksi tullut Eero Sipilä ja opettajaopiskelija Saima Seppänen rakastuivat tulisesti, mutta suhde piti aluksi pitää salassa.

He avioituivat ja asettuivat Kajaaniin. Eero toimi seminaarin lehtorina vuoteen 1969, jolloin hän jäi sairaseläkkeelle. Eläkkeellä hänen oli tarkoitus keskittyä aiempaa enemmän sävellystyöhön, mutta aika jäi lyhyeksi, Eero Sipilä kuoli sydänkohtaukseen toukokuussa 1972. Saima Sipilä eli Kajaanissa yli 90-vuotiaaksi, omistautuen yli 40 vuotta miehensä muiston vaalimiseen.

Eero Sipilän tuotannosta tunnetaan parhaiten hänen kuorosävellyksensä, erityisesti sarja Tiitiäisen satupuusta, jonka hän teki kajaanilaiselle Linnan lukion kuorolle. Hän sävelsi myös jonkin verran orkesteri- ja kamarimusiikkia, sekä suuren kirkomusiikkiteoksen Te deum laudamus. Varhaisinta tuotantoa 1940-luvun puolivälistä ovat hänen yksinlaulunsa, joista rakentuu Kevätyössä kuulen -esityksen musiikillinen runko. Lisäksi esityksessä kuullaan otteita Sipilän pianosonaatista.

Käsikirjoitus Eija-Riitta Airo ja Anne Ballini
Ohjaus Anne Ballini
Äänet Kyösti Karttunen

Lavalla:
Eija-Riitta Airo, sopraano
Anna-Maria Viikilä, piano

Lipunmyynti: Kajaani Info, Pohjolankatu 13, p. 08-6155 2555, avoinna: ma-pe klo 9-16.30 tai 1 h ennen konserttia ovelta.

Konsertti kuuluu Kaiku-kortin piiriin.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 17.3. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Kaukametsän salin näyttämö

Sijaintikunta: 

Kajaani

Käyntiosoite: 

Koskikatu 4 A

Postinumero: 

87200

Postitoimipaikka: 

Kajaani

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Tapahtumapäällikkö Tuula Tikkanen, puh. 044 7100 922

Lippujen hinnat: 

20 € / 15 €

Lipunmyyjät: 

Kajaani Info

Puhelinnumero: 

08 6155 2555

Osoite: 

Järjestäjä: 

Kajaanin kaupunki, Kaukametsän kulttuuripalvelut